Nagyon figyeljen: járatokat töröl a Wizz Air

2023.08.08. 11:50
A Wizz Air tájékoztatása szerint néhány járatát ideiglenesen törli az őszi időszakban, azonban az utasok számára átfoglalási lehetőséget ajánl fel alternatív járatokra, illetve választhatják a jegyár 120 százalékos jóváírását Wizz-számlán, vagy a jegy vételárának teljes visszatérítését az eredeti fizetési móddal.

A Wizz Air tájékoztatja utasait, hogy partnere, a Pratt & Whitney gyorsított eljárásban ellenőrzi bizonyos GTF hajtóműveit, mely vizsgálat érinti a Wizz Air egyes repülőgépeit is.

A kötelező ellenőrzés miatt a Wizz Air kénytelen volt változásokat eszközölni a menetrendjében, így egyes járatait törölni kényszerül a szeptember–októberi időszakban.

Az érintett járatok utasai számára a légitársaság átfoglalási lehetőséget ajánl fel alternatív járatokra, illetve választhatják a jegyár 120 százalékos jóváírását Wizz-számlán, vagy a jegy vételárának teljes visszatérítését az eredeti fizetési móddal – tájékoztatott a cég az Indexhez eljuttatott közleményében.

Amennyiben az utasok online közvetítő cégen vagy utazási irodán keresztül foglalták a jegyüket, a légitársaság azt tanácsolja, hogy a módosítások elvégzése érdekében vegyék fel a kapcsolatot az irodával vagy a weboldallal.

A légitársaság továbbá javasolja a levélszemét- (spam-) mappák ellenőrzését is az esetleges menetrendi változásokról szóló e-mailek miatt.

Az eseményekre a légitársaságnak nincs ráhatása, ugyanakkor a Wizz Air ezúton is elnézést kér az okozott kellemetlenségekért. „Számunkra továbbra is utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága a legfontosabb” – írták a közleményben.

Felkészültebben várták a nyári szezont

A nyári szezon előtt adott exkluzív interjút az Indexnek Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, aki lapunknak elmondta, hogy az idei szezonban a légitársaságok felkészültebbek tavalyhoz képest, és az elmúlt év problémáiból a Wizz Air is levonta a maga a tanulságait.

Felkészültségben szintet léptünk, jelentősen javult az ellenálló képességünk. Ennek eredményeképpen több mint százmillió euró értékű fejlesztést hajtottunk végre, növeltük a tartalék repülőgépek számát, és a dolgozói állományt is bővítettük

– jelezte a légitársaság vezére, felsorolva, hogy feltöltötték alkatrészraktárukat, és kisrepülőgépeket állítottak szolgálatba annak érdekében, hogy a javításhoz elengedhetetlen alkatrészek a lehető legrövidebb időn belül eljussanak oda, ahol szükség van rájuk.