Péntektől csökken a benzin ára a magyar kutakon

2023.08.10. 15:25
Pénteken a gázolaj ára nem változik, a benziné viszont bruttó 3 forinttal csökken, így a 95-ös benzinért 629 forintot kell fizetni literenként, egy liter gázolaj ára pedig továbbra is 638 forint marad.

Az elmúlt időszakban sorra kapják a rossz híreket az autósok, szerdán bruttó 15 forinttal emelkedett a gázolaj ára a magyar töltőállomásokon, ugyanakkor a benzin beszerzési ára nem változott. 

Korábban lapunk is foglalkozott azzal, hogy a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg.

Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható

– mondta az Indexnek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

A holtankoljak.net most jó hírrel jelentkezett, péntektől ugyanis régen látott fordulat jelenik meg a kutakon. A gázolaj ára nem változik, a benzin ára pedig csökken bruttó 3 forinttal, így az átlagárak a hét második felében az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 629 forint literenként.
  • Gázolaj: 638 forint literenként.