Újra bemondták, amit az autósok nem akartak hallani

2023.08.07. 11:08
A hét közepén a gázolaj bruttó 15 forinttal emelkedik a magyar töltőállomásokon, ugyanakkor a benzin beszerzési ára nem változik. A benzinkutakon mostanra folyamatos lett az áremelkedés.

Szerdán sincs megállás az üzemanyagárak emelkedésében, bár a benzinesek egy kicsit fellélegezhetnek – írja a holtankoljak.hu. A hét közepén a gázolaj nagykereskedelmi ára

bruttó 15 forinttal emelkedik, ami várhatóan a kiskereskedelmi árakban is megjelenik.

A benzin beszerzési ára a hét közepén nem változik. Az aktuális átlagárakat figyelembe véve szerdától az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk: 

  • 95-ös benzin: 628 Ft/liter;
  • gázolaj: 638 Ft/liter.

Folyamatos a drágulás

Korábban lapunk is foglalkozott azzal, hogy a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg. „Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható” – mondta az Indexnek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Legutóbb pénteken emelkedtek az üzemanyagárak a hazai kutakon. Akkor a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal emelkedett, míg a gázolajé bruttó 15 forinttal.