Újabb fejezet zárult le a Mol-csoport régiós terjeszkedésében

2023.08.28. 18:10 Módosítva: 2023.08.28. 18:13
Sikeresen lezárult a Mol-csoport 39 szlovéniai töltőállomásának korábban bejelentett eladása a Shellnek. A tranzakció március 9-én nyilvánosságra hozott feltételekkel összhangban zárult, és az OMV Slovenija Mol általi felvásárlási folyamatának része – tájékoztatott erről a Mol-csoport. A Mol-csoport jelenleg a szlovéniai hálózatával és a 2022-es lengyelországi bővülést követően immáron több mint 2500 töltőállomással rendelkezik a közép-kelet-európai régióban.

Hétfőn lezárult az a tranzakció, amelyről a Mol-csoport március 9-én írt alá eszközértékesítési és -vásárlási megállapodást a Shell-lel Szlovéniában. Ez összesen 39 töltőállomást érint, amelyek részben a MOL Slovenija, részben pedig a korábbi OMV Slovenija (jelenleg MOL & INA) hálózatához tartoznak.

Ez a tranzakció az Európai Bizottság feltétele volt az OMV Slovenija közelmúltbeli felvásárlásához.

A társaság közleménye szerint az adásvétel számos egyéb feltétel mellett valósulhatott meg, beleértve a szlovén versenyhatóság engedélyét is. A 39 állomás átadása várhatóan októberben veszi kezdetét. A Mol-csoport erős második szereplő marad a szlovén piacon több mint 130 töltőállomással.

Az OMV Slovenija hálózatának júliusban történt felvásárlását követően a Mol a szlovén üzemanyagpiac meghatározó, második szereplőjévé vált, és célja, hogy jelentősen javítsa az ország üzemanyagellátás-biztonságát.

Az elkövetkező napokban megkezdődik az első Mol & INA töltőállomás rebrandelése Murska Sobotában, majd fokozatosan, jövő év első félévében az összes Mol & INA töltőállomás is átalakításra kerül.

A fogyasztók számára továbbá elérhetővé válik majd a Mol Move is, a vállalat csúcsminőségű digitális hűségprogramja. A Mol legkésőbb 2024. január 1-jéig a teljes hálózatban bevezeti a MOL EVO üzemanyagokat is.