Javítottak a Magyar Telekom hitelkockázati besorolásán

2023.09.26. 12:47
Pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a Scope Ratings GmbH hitelminősítő – közölte a távközlési szolgáltató kedden.

Ezenfelül a Scope Ratings a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként megerősítette a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolását és a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést.

A közlemény szerint a kilátás javítása azon alapul, hogy a Magyar Telekom profitabilitásának javulását segíti az inflációkövető díjkorrekció bevezetése, valamint a közelmúltban bejelentett, a kormánnyal aláírt közös nyilatkozat, amely többek között hálózatépítést és a szektorspecifikus adózási szabályok felülvizsgálatát vetíti előre. A hitelminősítés megerősítése azt tükrözi, hogy a Scope Ratings megítélése szerint

a Telekom erős és stabil pozícióval rendelkezik a magyarországi mobil- és szélessávú-piacon, előnyére szolgál az iparág mérsékelt ciklikussága.

Ezzel a felülvizsgálattal a Magyar Telekom megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja követelményeinek – összegezte az MTI.