Örülhetnek a Revolut ügyfelei: újabb bővítés érkezik

2023.10.24. 21:32
A Revolut ügyfelei az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén – így Magyarországon is – mostantól kezdve több mint hetven, Európában jegyzett vállalat töredékes részvényeivel kereskedhetnek, így például Adidas-részvényekkel is – közölte a vállalat a Forbes.hu-val.

A Revolut már eddig is nyújtott lehetőséget tőzsdei kereskedésre, bár mostanáig csak az amerikai tőzsdén jegyzett vállalatokkal és ETF-ekkel (tőzsdei alapokkal) lehetett kereskedni náluk (igaz, ezekből is mintegy 2200, illetve 150 darab található.

A Forbes.hu-val a vállalat most azt közölte, hogy e szolgáltatásuk kiegészül több mint hetven Európában jegyzett vállalattal.  

A BEJELENTÉS SZERINT AZ EURÓPÁBAN JEGYZETT VÁLLALATOKBA MÁR 1 EURÓ MINIMÁLIS ÖSSZEGGEL IS BE LEHET FEKTETNI,

és egy bizonyos limitig jutalékot sem kell fizetni (a jutalékmentesség mértéke attól függ, hogy milyen előfizetése van a felhasználónak):

  • A sima (standard) csomaggal havi 1 kereskedést;
  • a Plus csomaggal 3;
  • a Premiummal 5;
  • a Metal vagy Ultra csomaggal pedig 10 kereskedést lehet ingyen végrehajtani havonta.

Az ingyenes limit átlépése után minden ügyletre 0,25 százalékos változó díjat (az Ultra csomag esetében 0,12 százalékos díjat), de minimum 1 eurót számít fel a vállalat. A Revolut emellett évi 0,12 százalékos letéti díjat is alkalmaz a felhasználói eszközök piaci értékére, amelyet havonta számít fel.

Az új részvények mellett a felhasználók mostantól ismétlődő vásárlásokat is beállíthatnak, így előre meghatározott időpontban és gyakorisággal – naponta, hetente vagy havonta – lehet vásárolni részvényeket és ETF-eket – közölte a vállalat