Örülhetnek a dízelesek, péntektől olcsóbban tankolhatnak

2023.10.25. 10:40
Péntektől csökken a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal, míg a benzin nagykereskedelmi ára várhatóan 5 forinttal emelkedik.

Október utolsó péntekén a benzinkutakon várhatóan változni fognak az árak. A szerdai bejelentés alapján a benzin ára várhatóan 5 forinttal emelkedik majd, míg a gázolajért bruttó 3 forinttal kell majd kevesebbet fizetni – írja a holtankoljak.hu.

Ezt figyelembe véve az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak október végén: 

  • 95-ös benzin: 608 Ft/liter,
  • gázolaj: 647 Ft/liter.

Mint megírtuk, az elemzők szerint nemcsak nagy áremelkedésre, hanem ellátási problémákra is lehet számítani a gázolajnál pár hónapon belül. 

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban a Mol vezetőivel és a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) elnökével tárgyalt a dráguló üzemanyagokról.

A tárca korábban kiemelte, az egyeztetés óta az üzemanyagárak kedvező irányba változtak: az akkor tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin- és 681 forintos gázolajárhoz képest október 11-től átlagosan a benzin ára 610 forintra, míg a gázolaj ára 660 forintra mérséklődhet. A napokban kérdeztük az üzemanyagárakról a Mol kiskereskedelmi igazgatóját, az interjú az alábbi linken érhető el.