Magyar dolgozókat toboroz egy német hipermarket

2023.11.01. 13:15
Nem kell németül beszélniük, elég, ha csapatjátékosok, és van saját autójuk azoknak a munkavállalóknak, akiket egy németországi hipermarketbe várnak. A Möchmül településen található áruház kifejezetten magyar raktári komissiózókat keres nem mindennapi feltételekkel.

Egy kifejezetten magyaroknak szóló, németországi álláshirdetést tett közzé a német hipermarketlánc, a Kaufland.

A Budapesttől autóval nagyjából 10 órányira lévő német Möchmühl településen található telephelyükre keresnek logisztikai munkatársat, még a németnyelv-tudás sem elvárás, és akár óránként 4400 forintot is lehet keresni – áll a hirdetésben. 

Magyarországon nincs üzletük, de magyarokat várnak

A Kaufland áruházláncnak jelenleg több mint ezer üzlete van különböző európai országokban, ám Magyarországon egyelőre nincsenek jelen, ezért különösen érdekes, hogy magyar nyelvű hirdetést adott fel, magyar munkavállalókat keresve a munkatársai közé. 

A cég raktári komissiózókat keres a logisztikai központjába (hűtöttáru-raktárban) áru-összekészítésre. A termékeket ráadásul egy hangvezérlésű rendszerrel kell összekészíteniük, majd a rakodóterületre juttatniuk. 

A bérezés 17,10 euró bruttó órabér, ami az elmúlt időszak euróárfolyamait tekintve (októberi átlagos euróárfolyam: 384,8 forint) körülbelül 6580,08 forintos órabért jelent, ami 

egy 8 órás munkanap esetén nagyjából bruttó 52 640 forint.

Emellett még egyéb juttatásokat is ígérnek az álláshirdetésükben, mint karácsonyi/nyári juttatás, teljesítménybónusz, különböző extra kiegészítéseket. Ezenkívül a munka és a magánélet összeegyeztethetőségének támogatására évente 6 hét szabadságot is biztosítanak. 

A cég segít a magyar munkavállalóknak az egészségvédelemben (például üzemi orvos, együttműködés fitneszstúdiókkal), de még a lakóhelykeresésben is. 

Nem kell németül beszélniük

Különös, hogy a feltételek között nem szerepel a németnyelv-tudás, elég, ha a számokat 0-tól 9-ig érti a jelentkező. Elvárás azonban, hogy a dolgozóknak legyen komissiózási munkatapasztalatuk, hogy legyenek csapatjátékosok, hogy bírják a két műszakos munkarendet, továbbá legyenek lojálisak és megbízhatóak, és legyen saját autójuk. 

Míg Németországba a magyar munkavállalókat várják, addig Magyarországon egyre népszerűbbek a Fülöp-szigeteki munkavállalók, erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.