Rendkívüli közgyűlésen hívják vissza a tőzsde igazgatóságának elnökét

D  AS20201007004
2023.11.20. 18:30
December 21-re rendkívüli közgyűlést hívott össze a Budapesti Értéktőzsde, ennek egy napirendi pontja van: az igazgatóság elnökének visszahívása és új igazgatósági tag és elnök megválasztása.

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a Budapesti Értéktőzsde, melynek keretében visszahívják az igazgatóság elnökét, Patai Mihályt – szúrta ki a Portfolió. A közgyűlésnek, amelyet december 21-re hívtak össze, egyetlen napirendi pontja van:

az igazgatóság elnöke és tagja visszahívása és új igazgatósági tag és elnök megválasztása.

Mivel jelenleg Patai Mihály a Budapesti Értéktőzsde igazgatóságának elnöke, így az ő visszahívását kezdeményezték. Ahogy azt a lap hozzáteszi, az elnöki pozícióból való potenciális visszahívás összefüggésbe hozható azzal, hogy a sajtóinformációk szerint személyes ellentét alakult ki Matolcsy György jegybankelnök és a korábban az egyik legfontosabb bizalmi emberének számító Patai Mihály MNB-alelnök között. A Magyar Nemzeti Bankon belül ez már a szervezeti és működési szabályzat átdolgozásában is tetten érhető.

„A konfliktus okai nem egyértelműek, több forrás azt mondta, hogy Patai Mihály nyilvánosan felemelte a hangját Matolcsy Györggyel szemben, mások ennél összetettebb és szakmai nézeteltéréssel magyarázták a helyzetet” – írták.

(Borítókép: Patai Mihály. Fotó: Kovács Tamás / MTI)