Kijött a lista: itt vannak 2023 legdinamikusabban növekvő vállalatai

2023.11.24. 11:32
Megjelent a Deloitte CE Technology Fast 50 idei listája, mely a közép-európai régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásait mutatja be. A térség 16 országából, köztük Magyarországról is idén összesen több mint 400 vállalat pályázott.

Bár az elmúlt két évhez képest csökkent a növekedési ráta mértéke, az idei Fast 50 cégek által elért 1502 százalékos átlagos növekedési ütem még így is jóval megelőzi a 2020-as kiadásban mért 1460-as értéket. A növekedési ráta a vállalatok által 2019 és 2022 között elért bevételein alapul, és egy olyan időszakot ölel át, amelyet egy globális világjárvány és jelentős geopolitikai feszültségek jellemeztek – írta közleményében a Deloitte. 

Hozzátették: a Technology Fast 50 rangsor széles körben ismert mint a közép-európai innováció és technológiai kiválóság egyik legfontosabb és leghitelesebb mércéje.

A rangsoron szereplő cégek energikus, fiatalos vállalkozások, melyek kiváló cégvezetésről, értékesítési tehetségről, vállalkozói szellemről és folyamatos sikerre való törekvésről tesznek bizonyságot nap mint nap. A jelenlegi, kihívásokkal teli gazdasági környezetben megnyugtató látni ezt a fajta elkötelezettséget és kiemelkedő teljesítményt, és külön öröm számunkra, hogy ezeket a dinamikus vállalkozásokat sokkal szélesebb közönségnek is bemutathatjuk

– mondta Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai régiójának vezető partnere, illetve a Deloitte Fast 50 program vezetője.

Magyar cégek a feltörekvő fiatalok közt 

A Companies to Watch kategória azoknak a vállalkozásoknak az eredményeit ismeri el, amelyek még túl fiatalok a Fast 50 kategóriában való szerepléshez, ugyanakkor már most gyorsan növekednek. Magyarországról két cég került fel a Companies to Watch listára:

a Digital Thinkers 6. helyen végzett, míg a Pepita Group a 16. helyezést érte el.

A tájékoztatás szerint a Digital Thinkers egy digitális termékinnovációs stúdió, amely magyar gyökerekből nőtte ki magát. Fő céljuk, hogy segítségükkel a vállalatok több bevételre tehessenek szert azáltal, hogy az ügyfeleik igényeinek megfelelő kiváló digitális termékeket hoznak létre. A Digital Thinkers segíti a folyamatot az első ötlettől kezdve a fejlesztésen át a rendszerek üzemeltetéséig.

A Pepita.hu mint magyar alapítású marketplace pedig célul tűzte ki a határokon átívelő értékesítést. A vállalat célja, hogy partnereinek a nemzetközi piacokra való belépést megkönnyítse, és a vásárlóknak széles körű és exkluzív termékkínálatot biztosítson. Az elmúlt években megtett stratégiai lépések eredményeként a Pepita mára már hat európai országban képes kiszolgálni ügyfeleit, ezzel elindulva azon az úton, hogy meghatározó szereplővé váljon az európai online kereskedelemben.

Több másik magyar céget is díjaztak

A 2020-ban bevezetett Impact Stars kategóriában olyan cégek kerülnek elismerésre, akik a kiváló termék- vagy szolgáltatáskínálat mellett pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra, az üzleti életre, az innovációra, a környezetre vagy a sokszínűségre.

Az idei magyar díjazott vállalatok a DokiApp, a Parkl Digital Technologies és a SnapSoft.

A DokiApp egy jelenleg 12 telemedicina-funkciót tartalmazó digitális egészségügyi platform, amit elsősorban vállalati felhasználásra értékesítenek, tehát a munkavállalók férnek hozzá ingyenes juttatásként az online szolgáltatásokhoz, mint azonnali orvosi vagy gyermekorvosi videóhívás, online terápia pszichológussal, dietetikussal, gyógyszerésszel, illetve interaktív és preventív funkciók. A partnercégeknél a magas kihasználtság miatt a program jelentős hatással van a hiányzás csökkentésére, az egészségtudatosságra és a produktivitásra.

A Parkl Digital Technologies mobilitási szolgáltatóként, elsődlegesen irodaházak számára nyújt egy rendszerben digitális parkolási szolgáltatást és elektromosautó-töltő üzemeltetést. A Parkl bevezetése támogatja a hatékony ingatlanüzemeltetést, növeli a bérlői elégedettséget, valamint hozzájárul az ESG-célok eléréséhez is. Az üzleti megoldásaikon felül a Parkl mobilapplikációban zárt téri és utcai parkolást, valamint elektromobilitási szolgáltatást kínál a modern városi autósoknak is.

A SnapSoft mint AWS Advanced Tier-partner segít ügyfeleinek a modern technológia adta lehetőségek kiaknázásában. Sokéves tapasztalattal, mély szakmai tudással és egyedi, kollaboratív munkamódszerével világszinten is kiemelkedő felhőalapú megoldásokat épít, skáláz és optimalizál Európában és Amerikában.

A Deloitte Central Europe és a Google Cloud már harmadik éve tartó partnerségének részeként idén is átadták a CE Tech Rocketship különdíjat annak a vállalatnak, amely a legtöbbet tette a minőségi és skálázható megoldások fejlesztéséért. Idén a Deloitte és a Google Cloud közös zsűrije az Open Loyalty lengyel szoftvercéget díjazta, amely személyre szabott hűség- és gamifikációs megoldások fejlesztésével foglalkozik.