Grandiózus fejlesztésbe kezd a Waberer’s

2023.11.25. 16:37
A Waberer’s Debrecen területén vásárol egy telket, hogy a logisztikai központot fejlessze. Ehhez pedig a külügyminisztérium is nyújt némi támogatást.

A Waberer’s csoporthoz tartozó KDI Property Kft. pénteken adásvételi előszerződést írt alá a Debrecen ipari övezetében található, 57 ezer négyzetméter területű építési telek megvásárlására. A telek területén a Szerződéses Logisztikai Szegmens (RCL) működését támogató, 20 ezer négyzetmétert meghaladó méretű logisztikai központ épül – írta meg a Világgazdaság

A végleges adásvételi szerződés megkötése azonban a lap szerint további műszaki és finanszírozási feltételekhez kötött. A finanszírozást a KDI Property Kft. egy kis hitelből, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium által nyújtandó támogatásból tervezi.

Ez a kormány jóváhagyó döntése és a szerződéses feltételek teljesítése esetén lesz lehívható a vállalat számára.

Februárban egyébként a Waberer’s csaknem felét a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó – a BDPST Group 95 százalékos tulajdonában lévő – Merkport Zrt. vásárolta meg. Azóta pedig már a többségi tulajdonosa is lett a vállalatnak.

Tiborcz István néhány napja adott interjút az Indexnek, ahol elmondta:

Igaz, megtiszteltetés a miniszterelnök vejének lenni, és egyben inspiráló személynek tartom Orbán Viktort, de az üzleti élet önálló szereplőjeként nem azzal a gondolattal kelek fel reggel, hogy az apósom a miniszterelnök.

Emellett arról is beszélt, nagyon reméli, hogy ugyanott tartana Orbán Viktor nélkül is, bár valószínűleg jóval kevésbé ismernék a nevét. Orbán Viktor vejeként ugyanis rengeteg ember számára lett érdekes. 

A Bloomberg nemrég azt is megírta, hogy az egyik, Orbán Viktor vejéhez köthető cég tanácsokat ad a kormánynak a Budapest Airport Zrt. megvásárlásával kapcsolatban is.