Az OMV máris bevette az ország két nagyvárosát ultragyors elektromos töltőivel

2023.12.01. 19:21
További töltőpontokat is tervez az OMV, és több országra is ki akarják terjeszteni a projekteket – derült ki a cég közleményéből.

Az OMV új elektromos töltőt telepített Budapesten, a Szilágyi Erzsébet Fasoron és Szegeden, a Dorozsmai úton található töltőállmásán. A két készülékek egy-egy 250 kilowattos összteljesítményű ultragyors Elli Flexpole-töltő, melyeken 2 darab CCS folyadékhűtéses töltőcsatlakozó áll az autósok rendelkezésére.

A két töltőcsatlakozó egyenként 150 kilowatt teljesítmény leadására képes, de ha egyszerre két elektromos jármű is tölt, akkor ez az érték 120-120 kilowattra korlátozódik.

A mintegy 3 tonnás szerkezetbe LFP-akkumulátort építettek, melynek elérhető teljesítménye 160 kilowattóra (193 kilowattóra bruttó teljesítmény mellett).

Ez a megoldás a legmodernebb technológiát képviseli, és biztonságosabb, mint a hagyományos NMC lítium-ion akkumulátorok.

Az OMV Magyarországon is folyamatosan ruház be fenntartható technológiákba és az e-mobilitás támogatásába.

A cég november elején jelentette be, hogy 2025 novemberéig további 28, egyenként legalább 150 kilowatt teljesítményű töltőpontot létesít 7 magyarországi forgalmas autóút mellett elhelyezkedő töltőállomásán, egy több országra kiterjedő, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projekt keretében.