Jó hírt kaptak az autósok, olcsóbb üzemanyagot hoz a Mikulás

2023.12.04. 12:05
A 95-ös benzin literenkénti átlagára szerdától várhatóan 577 forint lesz, míg a gázolajért 598 forintot kell fizetni. Így a gázolaj bruttó 6 forinttal lesz várhatóan olcsóbb.

Üzemanyagár-csökkenést hoz a Mikulás szerdán – tudatta a holtankoljak.hu. A benzin esetében nem csökken az ár, azonban a gázolaj esetében bruttó 6 forinttal lesz várhatóan kevesebb a kiskereskedelmi ár a kutakon. Ezzel a gázolaj átlagára is lecsökken a 600 forintos szint alá:

  • a 95-ös benzin átlagára literenként várhatóan 577,
  • míg a gázolaj ára várhatóan 598 forint lesz.

Múlt héten kisebb árkorrekciót lehetett tapasztalni a hazai benzinkutakon. A benzin ára a hét közepén nem változott, de a gázolaj ára 3 forinttal emelkedett. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója korábban emlékeztetett arra, hogy január 1-jétől biztosan emelkednek az üzemanyagárak a várható jövedékiadó-emelés miatt:

PONTOSAN 41 FORINTTAL.

„Az egy uniós előírás, mindenképp megtörténik, ennek eljött az ideje” – mondta Hernádi Zsolt az ATV Egyenes beszéd című műsorában a napokban. Az elnök-vezérigazgató szerint ha nagyon alacsonyak lennének a hazai üzemanyagárak, akkor ismét beindulna az üzemanyag-turizmus.