Bevásárolta magát a Mol a Waberer’sbe

2023.12.05. 12:43
Fenntarthatósági és energiahatékonysági projektekben is együttműködik a továbbiakban a Mol és a Waberer’s. Előbbi 15 százalékos tulajdonrészt szerzett a logisztikai szolgáltatónál.

A Mol a Waberers 15 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról írt alá megállapodást az Indotek Grouppal, valamint aláírt egy stratégiai együttműködési megállapodást is a fenntartható megoldásokat elősegítendő – számolt be a Mol sajtóközleményében. 

Együttműködésük a komplex logisztikai szolgáltatások, az alternatív üzemanyagok, az energiahatékonysági fejlesztések és a zöldenergia-átmenet területén zajlik majd.  

A MOL és a Waberer’s az elmúlt években már szoros kapcsolatot alakított ki logisztikai szolgáltatások és az üzemanyag-értékesítés terén, most ezt erősítik tovább, kiegészítve a közös fenntarthatósági és energiahatékonysági projektekkel,

mint energiahatékonysági tudáscsere, továbbá speciális töltő- és szolgáltatópontok kialakítása is. Kulcsszereplővé válna továbbá Kelet-Közép-Európa alacsony széndioxid-kibocsátású körforgásos gazdaságában, és alacsony karbonlábnyomú üzemanyagokkal látná el a mobilitási szektort. 

A két, hazai tőzsdén jegyzett nagyvállalat jelenleg is számos területen működik együtt: a Waberer’s több helyszínen nyújt komplex logisztikai szolgáltatást a Molnak, míg a magyar olajvállalat többek között üzemanyagot, kenőanyagokat értékesít a Waberer’s számára.