Haladnak a Budapest Airport visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások

GettyImages-1215177098 (1)
2023.12.12. 19:33
Az Országgyűlés kedden elfogadta az egyes gazdasági és vagyongazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényt, amelynek részét képezi a légi közlekedésről szóló törvény módosítása is.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleménye szerint a Budapest Airport visszavásárlásával kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között.

A kormány szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér állami visszavásárlását követően a működtetésről és a kapcsolódó szolgáltatásokról a jövőben többségi állami befolyás alatt álló gazdasági társaságok útján gondoskodjon.

A kormány célul tűzte ki, hogy a társaságok piaci alapon működjenek, működésükre a magánpiaci szereplőkre vonatkozó jogi előírások legyenek érvényesek, és a megszokott nemzetközi iparági sztenderdek érvényesüljenek.

Ezt a célt szolgálják a ma elfogadott törvénymódosítások is, amelyek, a kormány szerint, garantálják, hogy

a közeljövőben többségi állami tulajdonba kerülő társaságok piaci alapon, hatékonyan és versenyképesen működjenek.

Ezzel is hozzájárulva, hogy modern, 21. századi elvárásoknak megfelelő és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtó reptere legyen hazánknak, amely egyaránt segíti a turizmus és a logisztikai szektor teljesítmények növelését. 

(Borítókép: Stiller Ákos / Bloomberg / Getty Images Hungary)