Új nevet és arculatot kapott a Diófa Alapkezelő

2024.01.12. 17:34
A Diófa Alapkezelő január 10-től Gránit Alapkezelő néven folytatja tevékenységét, továbbá az ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásait egy új nemzetközi márka, a Grandum név és arculat alatt összpontosítja.

A Diófa Alapkezelő a jövőben Gránit Alapkezelő néven folytatja tevékenységét. A társaság stratégiai célja továbbra is piaci részesedésének növelése és pozíciójának erősítése, valamint az ingatlanportfólió diverzifikálása itthon és külföldön.

A Gránit Bank stratégiai célja, hogy a legdinamikusabban fejlődő digitális bankból full service pénzintézetté váljon, széles körű alapkezelési és befektetési banki szolgáltatásokat nyújtva

– fogalmazott a közleményben Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A Gránit Alapkezelő a BDPST Group része, 2023-ban a Gránit Bank többségi tulajdont szerzett a 2009 óta működő Diófa Alapkezelőben, amelynek tevékenységi köre az intézményi, illetve lakossági ügyfelek vagyonkezelése mellett 2014 óta prémium vagyonkezelési szolgáltatással bővült, és alapítása óta a hazai vagyonkezelési szektor meghatározó szereplőjévé vált. 

A tavalyi évben az alapkezelő portfóliója a Gordiusz Magántőkealappal bővült, ami közvetett tulajdonosa – többek között – 11 belgrádi irodaépület birtokló és üzemeltető 6 szerb vállalatnak.

Egy új, nemzetközi márkát is elindítottak

A Gránit Alapkezelő a névváltással együtt egy új, nemzetközi márkát indított el. A Grandum brand alatt összpontosulnak az alapkezelő ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatásai és céljai. Ez érinti az alapkezelő 2023-ban létrehozott, ingatlankezelésért felelős leányvállalatát is, ami Grandum Ingatlankezelő Kft. néven menedzseli tovább az alapkezelő portfóliójában lévő 280 ezer négyzetméternyi ingatlanállományt – ismertették.

A Gránit Bank az utóbbi 13 évben a piaci átlagot meghaladóan növekedett. A 2023-as mérlegfőösszege várhatóan meghaladja az 1270 milliárd forintot, ami alapján Magyarország kilencedik legnagyobb kereskedelmi bankja – tették hozzá a közleményben.