Szijjártó Péter: Minden eddiginél szorosabb lesz az együttműködés Vietnámmal

D KOS20240119031
2024.01.19. 15:28
A jelenlegi viharos időszakban különösen felértékelődik az olyan kiszámítható és kölcsönös tiszteletre alapuló kétoldalú együttműködések jelentősége, amilyen Magyarország és Vietnám együttműködése – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Magyar–Vietnámi Üzleti Fórumon mondott beszédében pénteken Budapesten.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy Magyarország és Vietnám együttműködése „immár több mint hét évtizedes múltra tekint vissza”. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető üdvözölte, hogy ezt az együttműködést az elmúlt két napban a felek tovább erősítették.

Szijjártó beszámolt róla, hogy a megkötött megállapodásoknak köszönhetően az eddigieknél is szorosabb lesz a külügyi együttműködés, ezek alapján szorosabbra vonják a kulturális kapcsolatokat, megerősítik a közös fellépést a nemzetközi bűnözés ellen, továbbá bővülhet a magyar vízgazdálkodási technológiák exportja is a délkelet-ázsiai országba.

Jó hírnek nevezte, hogy a két ország között nincsen nyitott vitás politikai kérdés, csak kölcsönös előnyökön nyugvó együttműködés.

Minden adott, hogy a vállalatok közötti együttműködés is sikeres legyen

– emelte ki, arra kérve a részt vevő vállalatvezetőket, hogy használják ki ezt a lehetőséget, és kössenek minél több üzletet.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten tárgyalt Vietnám miniszterelnökével, Pham Minh Chinhel.