Komoly elismerést kapott a Lidl Magyarország

2024.02.02. 07:09
A Zöld Békát díjjal azokat a vállalatokat ismerik el, amelyeknél a fenntarthatóság alapvető része az üzleti stratégiának, a szervezeti kultúrának és a társaság gyakorlati működésének.

Az áruházlánc nem először szerepel a díjazottak között, az első és immáron a második, 2020–2021-es üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentésével is kiérdemelte a független szakértői zsűri elismerését, a Kiemelkedő Fenntarthatósági Jelentés Díjat.

A Lidl Magyarország a következetes környezetvédelemre épít a fenntarthatóbb erőforrás-felhasználás, a klíma és a biodiverzitás védelme érdekében. Elkötelezett a jóélet- és munkakörülmények, valamint a tisztességes együttműködések megteremtése iránt. Minden nap azon dolgozik, hogy vonzó és fenntarthatóbb termékkínálatot biztosítson vásárlóinak.

A diszkontlánc célja, hogy tovább erősítse a fenntarthatóság melletti elköteleződését, és új vállalásokat is tesz az élhetőbb jövő érdekében. Ez irányú lépései többek között:·

  • Magyar beszállítókat támogató programok megvalósítása·
  • Hátrányos helyzetű gyerekek és családok támogatása·
  • Elköteleződés a fenntarthatóbb életmódot támogató és az egészségtudatos táplálkozásba jól beilleszthető termékek kínálatának növelése mellett·
  • Munkavállalók megbecsülése – biztonságos, egészséges munkahely és versenyképes bérezés biztosítása·
  • Körkörös gazdaság előmozdítását támogató intézkedések·
  • Energiahatékonysági lépések·
  • Élelmiszer-pazarlás csökkentését célzó programok

Az áruházlánc elkötelezte magát a fokozott klímavédelemre irányuló intézkedések mellett, amit az is mutat, hogy 2022. január 1-jétől teljes üzlethálózata, logisztikai központjai és irodaháza számára 100 százalékban megújuló energiaforrásból származó áramot vásárol (kivéve azok a beszerzési megállapodások, melyekre a Schwarz Csoport nincs ráhatással, például a bérelt ingatlanok esetén a kötelező villamosenergia-beszerzési záradékkal kötött szerződések), csökkentve ezáltal szén-dioxid-kibocsátását.

A Lidl folyamatosan azon dolgozik, hogy csökkentse műanyag-felhasználását, kiemelt célja az energiahatékonysági teljesítményének folyamatos fejlesztése. A fenntarthatóság a kínálat kialakításában is kiemelt szempont: a legjelentősebb kockázatoknak kitett alapanyagok, mint például a kakaó, kávé, pálmaolaj vagy a tea fenntartható beszerzésére összpontosít. Az áruházlánc legutóbb publikált fenntarthatósági jelentése többek között bemutatja a vállalat intézkedései által az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokhoz (SDG-k) történő hozzájárulásait is, ismerteti, hogyan járul hozzá a körkörös gazdaság előmozdításához, vagy milyen módon törekszik a károsanyag-kibocsátásának csökkentésére.

Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője az elnyert díj kapcsán úgy nyilatkozott, büszkék, hogy második Fenntarthatósági Jelentésük is kiérdemelte az elismerést, a cégnek kiemelt jelentőségű, hogy az elért fenntarthatósági teljesítményeiről minél magasabb minőségben és transzparens módon kommunikáljon vásárlói, beszállítópartnerei, kollégái és minden érintettje számára.

A cikk az Index és a Lidl Magyarország tartalmi együttműködésének keretében valósult meg.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.