Szijjártó Péter elárulta, mi a garancia arra, hogy a magyar gazdaság növekedési pályán maradjon

2024.02.02. 11:05
A magyar külügyminiszter rövid bejegyzést osztott meg arról, szerinte mi okozhatja a magyar gazdaság hosszú távú sikereit: eszerint Szijjártó Péter a keleti és a nyugati gazdaság európai találkozási pontjaként látja Magyarország jövőjét.

„A veszélyek korát éljük, minden túlzás nélkül. Az európai válaszok pedig sajnos csúnyán félrecsúsztak, azok sokkal inkább súlyosbítják a problémákat, mint hogy megoldásokat adnának – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

A politikus az európai, a csendes-óceáni és a délkelet-ázsiai országok külügyminisztereinek brüsszeli találkozójára készülve posztolt. Mint hangsúlyozta, ezen a találkozón adódhat esély a változásra.

Persze csak akkor, ha a való élettől teljesen elrugaszkodott, a keleti és a nyugati gazdaságok egymástól való mesterséges elszigetelésére irányuló értelmetlen ideológia helyett végre a józan ész diadalmaskodik, és az összeköttetésekre, a mindenki számára előnyös kelet–nyugat együttműködés fejlesztésére koncentrálunk a jövőben

– írta, hozzátéve, hogy Magyarország a legjobb példa ennek a stratégiának a sikerére.

Szijjártó szerint a német és a kínai vállalatok szoros együttműködésének köszönhetően a keleti és a nyugati gazdaság európai találkozási pontja lettünk, ez pedig a garanciát jelenti arra, hogy a következő években is növekedési pályán tud maradni a magyar gazdaság.