Hatalmas leépítésbe kezd a Snapchat

2024.02.06. 15:04
A Snapchat a munkaerejének 10 százalékától megválik, főleg a távmunkában dolgozó alkalmazottainak int búcsút. Döntésével csatlakozik a Zoom, a Google, a Microsoft és az Amazon táborához. A Snapchatet tulajdonló vállalat kedden jelenti be negyedéves eredményeit.

Minden tizedik munkavállalótól megválik a Snapchatet birtokló cég, leginkább a távmunkásokat sújtják az elbocsátások – írta meg az Economx.

A Snapchat globális munkaerejének 10 százalékát elbocsátják, mintegy 528 alkalmazottat, a tulajdonos cég hétfői közleménye alapján. A Reuters szerint mindez annak a jele, hogy 2023 után tovább folytatódnak a technológiai szektorban tapasztalt elbocsátások, a cégek gazdasági bizonytalansággal küzdenek.

A fiatalok körében nagyon népszerű alkalmazás régóta küzd azért, hogy ezt a népszerűséget profitra váltsa, ezáltal felvéve a versenyt az olyan nagyobb riválisokkal, mint a Meta Platforms. Negyedéves eredményeit a cég kedden jelenti be. Adózás előtti költségek tekintetében 55 és 75 millió dollár közötti a társaság várakozása, amiből a jövőbeni készpénzkiadás 45-55 millió dollár körül alakul. Már 2024 első negyedévében várható ezen költségek felmerülése.

Az elbocsátások nem tesznek jót a Snap üzletének helyzetének. A Snap valószínűleg megpróbál jóindulatot szerezni a befektetők körében, akik megjutalmazták versenytársát a költségcsökkentési intézkedéseiért

– mondta az Insider Intelligence kutatócég vezető elemzője, Jasmine Enberg.

A vállalat egy éve már heti négy nap irodai jelenlétet vár el munkavállalóitól, a mostani elbocsátások a Reutersnek nyilatkozó forrás szerint a leginkább a távmunkásokat fogják sújtani.

A létszámleépítés nem számít egyedi döntésnek a technológiai szektorban, a Zoom például azután, hogy tavaly 1300 dolgozójától vált meg, most a munkaerő közel 2 százalékát engedi el, mintegy 150 állást szüntet meg, A Microsoft, a Google és az Amazon is hasonló lépéseket tett.