Megvan a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje Tapolcán

2024.02.15. 10:52
A közelgő 2024-es önkormányzati választáson Tapolcán a helyi Fidesz–KDNP szervezete Lasztovicza Mátét támogatta polgármesterjelöltnek – jelezte csütörtökön közösségi oldalán Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

A június kilencedikei helyhatósági választásokon a helyi Fidesz–KDNP közös polgármesterjelöltje Lasztovicza Máté lesz – jelentette be hivatalosan, a sajtó képviselőinek jelenlétében Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője a Tapolcai Média tudósítása szerint. Ezt megerősítette csütörtök reggeli Facebook-posztjában is a miniszter.

A közelgő 2024-es önkormányzati választáson a választókerületemhez tartozó településen, Tapolcán a helyi Fidesz–KDNP szervezete Lasztovicza Mátét támogatta polgármesterjelöltnek

– írta Navracsics, aki a korábbi sajtóeseményen úgy fogalmazott, hogy „Lasztovicza Máté egy tősgyökeres tapolcai fiatalember, aki felsőfokú tanulmányait követően az Országgyűlés hivatalánál dolgozott. Most arra készül, hogy tehetségét, tudását Tapolca szolgálatába állítsa”.

Megállítanák a fiatalok elvándorlását

A tudósítás szerint Lasztovicza Máté megköszönte a támogatást, majd elmondta, az államigazgatás és az önkormányzati működés területén megszerzett tudását, kapcsolatait Tapolca érdekében szeretné a jövőben hasznosítani.

Az elmúlt időszakban azt tapasztalhattuk, hogy a város nem olyan mértékben fejlődött, ahogy azt megérdemelné. Csapatommal egy olyan városért szeretnék dolgozni, ahonnan a fiatalok nem költöznek el, ahol mindenki megtalálja a számítását, ahol olyan munkahelyek létesülnek, ami vonzóvá teszi a várost a helyiek és a lehetséges idetelepülők számára. Az ország legszebb vidékén élünk, Tapolcának a legszebb kisvárosnak kell lennie Magyarországon

– fogalmazott a rendezvényen a polgármesterjelölt. Korábban Szalay-Bobrovniczky Kristóf – aki Navracsics Tibor területfejlesztési miniszterrel, a térség KDNP-s országgyűlési képviselőjével beszélgetett – hangsúlyozta: Tapolca jelentős honvédelmi múlttal rendelkező város.