Drasztikus áraemelkedés jöhet a fürdőbelépőknél

2024.02.19. 14:26
Januárban a víz- és csatornadíjak is jelentősen megemelkedtek, így a fürdőknek akár több tízmilliós pluszköltséggel is számolniuk kell. Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint hamarosan akár 10-15 százalékos drágulás is várható a belépőjegyeknél.

Január elsejétől a víz- és csatornadíjak is megemelkedtek, ami súlyos többletkiadást jelent a fürdőknek is.

Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára szerint a drágulás mellett egy kisebb vagy közepes fürdő esetén éves szinten 10 milliós pluszköltséggel, míg egy nagyobb fürdő esetén 100 milliót is meghaladó költségnövekedéssel számolnak – ismertette az RTL Híradó.

Kifejtette, hogy a legtöbb fürdő rendelkezik saját kúttal, viszont a zuhanyzók, vécék és éttermi szolgáltatások és a medencék tisztításakor is a közműhálózatot használják. 

A FÜRDŐK Előreláthatólag májusban vagy júniusban kénytelenek lesznek emelni az árakon, így akár 10-15 százalékos drágulás is várható.

A Fürdőszövetség reményei szerint az áremelkedés nem befolyásolja majd negatívan a forgalmat. Hozzátették, hogy amennyiben szükséges, megszüntethetnek a szezonon kívül bizonyos szerződéseket.

A Magyar Víziközmű Szövetség a víz- és csatornadíjak drágulását a megfelelő minőségű szolgáltatás biztosításával indokolta. 

Kurdi Viktor, a szövetség elnöke felidézte, hogy legutóbb 12 évvel ezelőtt változtak ezek a díjak 2,5 százalék körüli értékkel. Mint mondta, az utóbbi években az ügyfelek az inflációs hatások nélkül vehették igénybe a szolgáltatást.