Kulcsfontosságú magyar szereplője lesz a Forma–1-nek

2024.02.22. 12:27
A szezonnyitó Forma–1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) bejelentette, hogy a BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. A rendszert a magyar Festipay működteti.

A fennállásának 20. évfordulóját idén ünneplő bahreini Forma–1-pálya (BIC) kivezeti a készpénzhasználatot a Bahreini Nagydíjon, és a Festipayt választotta a digitális fizetések lebonyolítására.

Az innovatív magyar megoldás forradalmasítja a fizetési élményt a résztvevők számára, zökkenőmentes tranzakciókat és fokozott kényelmet kínálva a Formula–1 Bahreini Nagydíj hétvégéjén.

„A Festipay történetében mérföldkő, hogy hozzájárulhat a Forma–1 sikeréhez Bahreinben, és javíthatja a látogatók felhasználói élményét. Közép-Kelet-Európa vezető digitális fizetési szolgáltatójaként elkötelezettek vagyunk az innovatív megoldások mellett, amelyek egyszerűsítik a tranzakciókat, biztonságos és zökkenőmentes digitális fizetési lehetőséget nyújtanak a résztvevők és a kereskedők számára” – mondta Kóka János, a Festipay Zrt. elnöke.

A Bahreini Nagydíj idén teljesen készpénzmentes lesz. A látogatók választhatnak, hogy a meglévő fizikai vagy digitális bankkártyáikat használják, vagy készpénzt töltenek fel egy „BIC PAY” plasztikkártyára a 7 kijelölt feltöltőstandnál vagy a mobil feltöltőpontokon. A Festipay zökkenőmentes és biztonságos készpénzmentes rendszerét használják majd a több mint 50 kereskedelmi értékesítési ponton, ahol a látogatók ételeket, italokat és reklámtárgyakat vásárolhatnak. A BIC PAY-kártyát használó látogatók a fel nem használt egyenlegüket a rendezvény végeztével visszaválthatják a feltöltőállomásokon. A kereskedők a Festipay integrált POS-termináljait használják majd digitális fizetésre, a termékek kezelésére, a készletellenőrzésre és a vásárlók hatékony kiszolgálására.

A magyar alapítású Festipay Közép-Kelet-Európa vezető digitális fizetési és integrált rendezvényszervezési szolgáltatója fesztiválok, rendezvények és helyszínek számára, 13 országban van jelen. A vállalatot a zökkenőmentes fizetési megoldásokban szerzett szakértelme a különböző rendezvények megbízható partnerévé tette.

A legkorszerűbb, integrált fintechmegoldásokra és zökkenőmentes, biztonságos tranzakciókra specializálódott Festipay innovatív, készpénzmentes fizetési megoldásait használják többek közt a legnagyobb magyarországi és romániai fesztiválok. Emellett rengeteg állandó helyszínen is jelen vannak, többek közt a budapesti gyógyfürdőkben, turisztikai központokban és szórakozóhelyeken.