Meghalt Jacob Rothschild

2024.02.26. 18:10
87 éves korában meghalt a világhírű Rothschild család egyik tagja, Jacob Rothschild, aki nagymértékben járult hozzá Nagy-Britannia kulturális és kereskedelmi életének fellendítéséhez.

87 éves korában elhunyt Jacob Rothschild, a Rothschild bankárcsalád egyik filantróp ivadéka – közölte a hírt a The Guardian

A pénzember a Rothschild család bankjánál, az NM Rothschild & Sonsnál kezdte pályafutását, majd 1980-ban távozott, és számos vállalatot alapított, köztük a J Rothschild Assurance Groupot, a mai St. James’s Place-t.

Lord Rothschild több vezető pozíciót is betöltött a londoni NM Rothschild & Sonsnál, öt évig elnökhelyettese is volt. 1988 és 2019 között a RIT Capital Partners, az egyik legnagyobb, a Londoni Értéktőzsdén is jegyzett befektetési alap elnöke volt.

Támogatta a művészetet

A művészetek elkötelezett támogatója volt, többek között 1985 és 1991 között a National Gallery kuratóriumának elnökeként működött közre, 1992 és 1998 között pedig a National Heritage Memorial Fund első embereként, amely 1,2 milliárd fontnyi támogatás elosztását felügyelte az örökségvédelem számára. 

Hétfőn az üzleti és a politikai életből is többen búcsúztak Jacob Rothschildtól. A St. James’s Place azt írta közleményében, hogy „Lord Rothschild mint nagyszerű pénzember és a St. James’s Place egyik alapítója rendkívüli örökséget hagyott hátra, amellyel hozzájárult az Egyesült Királyságban a pénzügyi tanácsadó szakma kialakításához”.

George Osborne volt kancellár, aki jelenleg a British Museum kuratóriumának elnöke, az X-en közzétett bejegyzésében fejezte ki tiszteletét.

A lehető legtöbbet hozta ki abból a kiváltságból, amelybe beleszületett, és óriási mértékben hozzájárult Nagy-Britannia kulturális és kereskedelmi életéhez

– írta Osborne, hozzátéve, hogy Jacob okos és kíváncsi volt, tele új projektekkel és fanyar humorral. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport