Jeff Bezos berúgta az ajtót, meghatározó lista élén vette át a vezetést

GettyImages-1036093786
2024.03.05. 07:15
Ismét Jeff Bezos lett a világ leggazdagabb embere, miután kétmilliárd dollárral beelőzte Elon Muskot – derül ki a Bloomberg Billionaires Index hétfőn közzétett adataiból.

Jeff Bezos, az Amazon alapítójának nettó vagyona jelenleg 200 milliárd dollár, így a Tesla-alapító Elon Musk 198 milliárd dolláros vagyont tudhat magáénak.

Elon Musk az elmúlt egy évben mintegy 31 milliárd dollárt veszített, míg Bezos 23 milliárd dollárt nyert az index szerint. Mindez persze nem meglepő annak fényében, hogy a Tesla részvényei hétfőn több mint 7 százalékot zuhantak – írja a CNN.

Jeff Bezos egyébként 2023-at a harmadik leggazdagabb emberként zárta, megelőzve Bill Gateset, a Microsoft alapítóját.

Hullámvasúton a Tesla vezére

Elon Musk júniusban szerezte vissza a világ leggazdagabb embere címet Bernard Arnault francia luxusmágnástól. Ahogy az Indexen is megírtuk, a trónra való visszakerülését annak köszönhette a milliárdos, hogy májusban jelentősen nőttek a Tesla részvényei.

A Tesla vezérigazgatója tavaly 92 milliárd dollárral lett gazdagabb részvényeinek pénteki tőzsdezáráskor elért árfolyama szerint.

Az idei év már azonban keserűbben kezdődött a milliárdos számára. Mint beszámoltunk róla, január végén Delaware államban egy bíró szabotálta a Tesla által Elon Musknak 2018-ban megítélt 55,8 milliárd dolláros, rekordnagyságú kifizetést.

(Borítókép: Jeff Bezos 2018. szeptember 19-én National Harborban. Fotó: Alex Wong / Getty Images)