Új vezérigazgatója van az Invitech-nek

2024.03.11. 14:44
Marton László, az Invitech eddigi vezérigazgató-helyettese kerül a cég élére. Feladata a telekommunikációs vállalat értékesítési tevékenységének kialakítása és koordinálása lesz.

A 4iG csoportnál zajló transzformációs program keretében a tagvállalatok operatív irányítása átalakul, ennek részeként március 1-jétől Marton László lett az Invitech ICT Services Kft. új vezérigazgatója – tájékoztatott közleményben a 4iG.

Mint írták, Marton László 2019 júniusa óta az Invitech ICT Services Kft. vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese; feladatköre kiterjedt az üzleti ügyfeleknek nyújtott távközlési és IT-szolgáltatások értékesítésére, valamint a teljes körű ügyfélkapcsolati tevékenység irányítására.

A szakember korábban a jogelőd Invitel ICT üzletfejlesztési igazgatójaként meghatározó szerepet vállalt a társaság informatikai kompetenciájának megteremtésében, az infokommunikációs szolgáltatások bevezetésében.

Ezt megelőzően éveken keresztül irányította a társaság nagyvállalati és kormányzati értékesítési tevékenységét, mely később kiegészült a középvállalati szegmens ügyfélkörével is.

A közlemény szerint szakmai és vezetői tapasztalatait az IBM Magyarországnál eltöltött tíz éve alatt alapozta meg, ahol a pénzintézeti üzletágban kereskedelmi területen dolgozott, majd a nagyvállalati ügyfélszegmens vezetője lett. 

A szakember az Invitelhez történő csatlakozását megelőzően az egyik jelentős hazai rendszerintegrátor vállalatnál volt marketing- és értékesítési igazgató.

Marton László feladata az Invitech üzleti stabilitásának megőrzése mellett a cégcsoport átalakítási folyamatában a telekommunikációs vállalat értékesítési tevékenységének kialakítása és koordinálása lesz – tették hozzá.