Akadozik a McDonald’s rendszere, több országban sem lehet rendelni az étteremből

2024.03.15. 09:50 Módosítva: 2024.03.15. 12:25
A McDonald’s egy rendszerhiba miatt nem tudja kiszolgálni a vásárlóit étellel a világ több pontján sem. Japántól Ausztrálián keresztül az Egyesült Királyságig több helyen is jelentettek meghibásodást, a gyorsétteremlánc a vásárlók türelmét kéri, amíg helyreállítják a rendszert.

A McDonald’s gyorsétteremlánc technikai problémákkal küzd éttermeiben, így a vásárlók nem tudnak ételt rendelni.

Japánban a vállalat elnézést kért a kellemetlenségekért, és a közösségi médiában közzétett bejegyzésében arra kérte a vásárlókat, hogy „várjanak egy kicsit”, amíg helyreáll a szolgáltatás.

A felhasználók a közösségi médiában más országokban, így az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Új-Zélandon, Németországban, Hollandiában, Kanadában, Tajvanban és Kínában is problémákról számoltak be.

Az Index kereste a gyorsétteremlánc magyarországi illetékeseit az ügyben. Azt a választ kaptuk, hogy tudnak a technológiai problémáról, amely hatással volt éttermeik működésére.

Éttermeink a szokásos módon állnak vendégeink rendelkezésére, de elszigetelten még előfordulhatnak kisebb fennakadások. Fontos megjegyezni, hogy a problémát nem kiberbiztonsági esemény okozta

– közölte a McDonald’s lapunkkal, egyúttal köszönik a vendégek türelmét, és elnézést kérnek a kellemetlenségekért.

Egy új-zélandi McDonald’s-alkalmazott elmondta, hogy a számítógépes szerver összeomlása miatt nem tudtak rendeléseket felvenni és ételt felszolgálni, a rendelések felvételére használt képernyők pedig jelenleg nem működnek.

A hongkongi vásárlók egy pénteki Facebook-bejegyzés szerint tudtak ételt vásárolni, de nem tudják használni a mobil és az önkiszolgáló rendelőképernyőket. Azt írják, hogy „számítógépes rendszerhiba” miatt nem használhatók a szolgáltatások.

Kérjük, rendeljenek közvetlenül az étterem pultjánál

– írják a közleményben.

A McDonalds Tajvan hasonló közleményt adott ki, amelyben azt írja, hogy a „24 órás Happy kiszállítás” és a telefonos rendelés ideiglenesen felfüggesztésre került, mivel a rendszer karbantartáson esik át.

Az Egyesült Királyságban a közösségi média felhasználói azt mondták, hogy nem tudtak rendelni, de ezt a McDonalds U.K. nem erősítette meg. A Downdetector weboldal adatai szerint a McDonald’s-alkalmazás Egyesült Királyságban élő felhasználói ma reggel, helyi idő szerint 5:30 körül kezdtek problémákat jelenteni a rendelésekkel kapcsolatban.

Frissítés (12:24): 

„Tudomásunk van egy technológiai kiesésről, amely hatással volt éttermeinkre, a problémát jelenleg is próbáljuk orvosolni” – közölte a McDonald's (MCD) a CNN-hez pénteken eljuttatott közleményében.

„Köszönjük a vásárlók türelmét, és elnézést kérünk az esetlegesen okozott kellemetlenségekért. Megjegyezzük, hogy a probléma nem kapcsolódik kiberbiztonsági eseményhez” – szögezte le az étteremlánc szóvivője.