Felvásárolták a Vodafone-t Olaszországban

2024.03.15. 10:38
A Swisscom 8 milliárd euróért felvásárolja a Vodafone Csoport olaszországi üzletágát, amit egyesít olasz leányvállalatával, a Fastwebbel.

A Vodafone megvásárlásával a Swisscom Olaszország második legnagyobb vezetékes széles sávú szolgáltatójává válik a TIM után.

A svájci távközlési csoport a teljes vételárat készpénzben fizeti ki. Az ügylet várhatóan 2025 első negyedévében zárul, és nem lesz szükség a részvényesek szavazatára – közölte a társaság.

A Swisscom és a Vodafone közötti megállapodás azután jött létre, hogy a két cég februárban arról számolt be, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. Előzőleg a Vodafone visszautasította Xavier Niel francia milliárdos Iliad Csoportjának vételi ajánlatát.

A Swisscom, amelynek a svájci kormány az ellenőrző részvényese, 2007 óta működik Olaszországban a Fastweben keresztül.

A Swisscom a múlt hónapban jelezte, hogy az ügylet növelni fogja pénzforgalmát, és „pozitív hatással lesz osztalékpolitikájára”.

Mint ismert, 2023 januárjának végén a 4iG és a magyar állam megvásárolta a Vodafone Magyarországot. A 4iG Csoport 2023-ban számos eredményt ért el, és markáns jelenlétet alakított ki Magyarországon, valamint a Nyugat Balkánon és a Közel-Keleten.