Orbán Viktor: Ideje, hogy fellázadjunk!

2024.03.18. 09:06
„Június 9-én európai választás. El kell foglalnunk Brüsszelt” – szögezte le hétfői posztjában a miniszterelnök. Orbán Viktor az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulóján a Nemzeti Múzeumnál mondott beszédet, akkor külön leszögezte: Európa ma nem csendes, egyre hangosabb, Európa népei Brüsszeltől féltik a szabadságukat, mint Petőfi idejében.

Hétfői posztjában Orbán Viktor miniszterelnök egy fénykép kíséretében kiemelte, hogy

ideje, hogy fellázadjunk!

Majd a bejegyzéshez röviden annyit írt, hogy „június 9-én európai választás. El kell foglalnunk Brüsszelt!”

Orbán Viktor: Brüsszel magára hagyta az európaiakat

A miniszterelnök március 15-én mondott beszédében hangsúlyozta: „Brüsszel nem az első birodalom, amelyik szemet vetett Magyarországra. Büszke és önérzetes nép a miénk, bennünket meghajlítani, hódoltatni, belőlünk kiszorítani a szuszt kétszeres siker. Ezzel lehet elvenni a többi mozgolódó rebellis kedvét is.”

Az elmúlt 500 évben minden birodalom belátta, előbb vagy utóbb, de belátta, hogy elnyomással, zsarolással, erőszakkal, Bach-huszárokkal, pufajkásokkal nem megy velünk semmire, elfogyott a félhold, elkopott a kétfejű sas karma, és elvásott a vörös csillag is. Mi vagyunk a homok a gépezetben, a tüske a köröm alatt, a bot a küllők között, mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, akikbe beleszorul a fejsze, mi vagyunk az a Dávid, akiket jobb, ha elkerül a Góliát. Magunkkal rántottuk a lófarkas zászlót Nándorfehérvárnál, március 15-én egyetlen nap alatt kifordítottuk a világot a sarkaiból Pesten, ’56-ban meglékeltük a világkommunizmust, ’89-ben kiütöttük az első téglát a falból. Isztambulban, Bécsben és Moszkvában is rájöttek: mindenki azzal jár jól, ha békén hagy bennünket

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint a kiegyezéssel megmutattuk, ha megkapjuk a tiszteletet, mi is megadjuk, ami jár, és békés, virágzó korszakot teremtünk, ameddig a szem ellát. „Úgy tűnik, egyedül Brüsszel nem akarja megérteni ezt, ezért ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt” – tette hozzá.

Majd a kormányfő azzal folytatta, 1848-ban megálltak Schwechatnál, „most nem tesszük, Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban. Nem vagyunk már csikók, mégiscsak 1100 éves állam volnánk, tapasztaltak és ütésállók, tudjuk, melyik kapun masírozzunk be, és hogyan rendezzük át az Európai Uniót. Itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék.” 

Orbán Viktor kijelentette: nem fogadjuk el, hogy Brüsszel magára hagyta az európaiakat, sőt szembefordult velük.