Megtört a jég: Matolcsy György és Nagy Márton együtt ebédelt

2O0A5589 (1)
2024.04.04. 14:26
Szakmai egyeztetés keretében találkozott Matolcsy György jegybankelnök és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter – tájékoztatott erről a gazdasági tárca és a Magyar Nemzeti Bank.

Csütörtökön munkaebéd keretében Matolcsy György és Nagy Márton áttekintette az ország gazdasági helyzetét és a gazdaságpolitika aktuális feladatait – olvasható a közleményekben.

A felek egyetértettek abban, hogy nemzetgazdasági érdek az alacsony infláció megőrzése, valamint – az egyensúly helyreállítása mellett – a fenntartható növekedés újraindítása.

A rövid tájékoztatás szerint közös álláspont volt, hogy a növekedés magasabb fokozatba kapcsolása érdekében tovább kell erősíteni Magyarország versenyképességét. A vezetők megegyeztek, hogy a két intézmény közötti eddigi szakmai együttműködés mellett

a jövőben stratégiai kérdésekben is további személyes egyeztetést tartanak.

Mint ismert Matolcsy György február végén a BÉT Legek díjátadón úgy fogalmazott, hogy Nagy Márton támadásokat indított a jegybank ellen. Majd hozzátette: „megértjük, annyiban, hogy 2021 közepén ki kellett tennünk a jegybankból, ki kellett ebrudalnunk, ahogy azt a miniszterelnök úrnak akkor elmondtam”. Matolcsy György szerint Nagy Márton korábban jelentős szakmai hibákat vétett alelnökként. Erre Nagy Márton csak annyit reagált, hogy „2013 és 2020 között Matolcsy György volt, most már más a főnököm. Hála Istennek!”

Ugyanakkor a mostani találkozó után pozitív irányba mozdulhat el a két vezető kapcsolata.

(Borítókép: Matolcsy György és Nagy Márton. Fotó: MNB)