A 4iG és a BME elsőként teszteli a 6 GHz-es frekvenciát használó adatátviteli berendezéseit

2024.04.12. 19:26
A 4iG Csoport és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magyarországon elsőként, közösen teszteli 6 GHz-es frekvenciáján működő adatátviteli berendezéseit. A zárt körű sajtórendezvényre 2024. április 17-én, szerdán, 11 órakor kerül sor a BME I. épületének földszintjén.

A 4iG Csoport a kelet-közép-európai régióban elsőként mutatja be működés közben a mobilhálózati sebességben új távlatokat nyitó, 6 GHz-es frekvenciát használó 5.5G technológiát, amely ellenőrzött körülmények között rekordsebességű adatátvitelt tesz lehetővé – tájékoztatta szerkesztőségünket a 4iG.

Mint írták, a technológia a meglévő bázisállomás-sűrűség mellett akár 10 Gbps-os letöltési sebességet képes produkálni, amely tízszerese a jelenleg az 5G technológia által kínáltnak.

A 4iG Nyrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 2024. április 17-én, szerdán, 11 órakor a Magyar Tudósok körútja 2. szám alatt lévő I. épület földszintjén zárt körű sajtórendezvényt tart, ahol a szakértők prezentációja után a helyszínen demonstrálják a 6 GHz-es technológia működését.

A programtervezet szerint a rendezvény Charaf Hassan, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK) dékánjának köszöntőjével kezdődik, majd Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkárának beszéde következik.

Ezt követően Zarándy Pál, a 4iG Csoport Mobil és 5G Stratégiai igazgatója, majd Németh Vilmos, a BME 5G Lab és az 5G koalíció 6 GHz munkacsoport vezetője tart előadást.

Az esemény, a 6 GHz-es technológia letöltési sebességének tesztelése a BME laboratóriumában, 5G-demók bemutatásával ér véget.