Orbán Viktor elrendelte, azonnal lépniük kell a minisztereknek

2024.04.18. 09:11
Azonnali utasítást adott ki Orbán Viktor két miniszterének, Varga Mihálynak és Pintér Sándornak. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban két feladattal is megbízta a minisztereket.

A magyar kormány 63,4 milliárd forinttal emeli meg az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátásra szánt keretösszeget – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A miniszterelnök Varga Mihály pénzügyminisztert és Pintér Sándor belügyminisztert bízta meg a feladat végrehajtásával, méghozzá azonnali hatállyal.

Az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározatban felhívják a belügyminisztert, hogy a pénzügyminiszter bevonásával „készítsen előterjesztést a kormány részére a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek az év fennmaradó részében felmerülő feladatai ellátásának biztosításához szükséges intézkedésekről”.

Ezért a feladatért szintén a bel- és pénzügyminiszter felel. Az előterjesztés benyújtására 2024. május 15-ig kaptak határidőt.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a kórházak évek óta komoly mennyiségű és összegű számlákat görgetnek maguk előtt, az intézmények folyamatosan újratermelődő adósságai komoly fejtörést okoznak a kormányzatnak, megoldás pedig immár hosszú ideje nem ütötte fel a fejét. 

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke beszélt erről legutóbb az Indexnek. Erről szóló cikkünket az alábbi linken tudja elolvasni.