2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Értéktőzsde és az MBH Bank

2024.05.22. 19:12
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Nyrt. és az MBH Bank Nyrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá, amelynek célja a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek támogatása.

A BÉT és az MBH Bank a hazai tőkepiacban és banki finanszírozásban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket szeretné közelebb hozni a középvállalati körhöz, ami a vállalati szektor fejlődése mellett a tőkepiac fejlődéséhez és a pénzügyi stabilitáshoz is hozzájárul.

Az erről szóló, lapunkhoz is eljuttatott közlemény szerint a hazai középvállalatok további fejlődését tudással, támogató szakértői és vállalati közösséggel, valamint finanszírozási lehetőségekhez való hozzáféréssel segíti elő az együttműködés.

Az együttműködéssel elősegítik a hazai gazdaság fejlődését és az innovációt, különös tekintettel a kis- és középvállalkozásokra.

A közlemény szerint az együttműködés fő célja a középvállalatok fejlődésének és tőzsdei jelenlétének elősegítése. A BÉT és az MBH Bank összekapcsolja erőit annak érdekében, hogy támogassák a vállalatokat a tőzsdei szereplésre való felkészülésben és a tőzsdei szereplés utáni fenntartható növekedésben, amely magában foglalja a pénzügyi és operatív felkészítést, valamint a tőkebevonási folyamatok támogatását.

A partnerség keretében a szervezetek összetett támogatási programot indítanak BÉT & MBH Bank MentorHub néven. Ez a platform exkluzív fórumokat és szakmai tanácsadást kínál a kiválasztott vállalatok vezetőinek rendszeres találkozók, oktatások és események formájában, amelyek célja a tőzsdei bevezetés előkészítése és a piacra lépési stratégiák kidolgozása.

A támogatási program kiterjed a vállalatok működési és finanszírozási folyamatainak támogatására is, amely magában foglalja a szakmai mentorálást és a corporate finance területén nyújtott kedvezményes díjakat. A középvállalatok így nemcsak a szükséges tudáshoz és tőkéhez kapnak hozzáférést, hanem egy erős hálózathoz is, amely elengedhetetlen a tőzsdei sikerek eléréséhez – tették hozzá.