2024. június 18. 18:00
Törökország
Georgia
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Egyesülést jelentett be a budapesti repülőtér két meghatározó szereplője

2024.06.14. 10:33
A hatékonyabb és versenyképesebb szolgáltatások érdekében egyesíti tevékenységeit az Airport Service Budapest Zrt. (AS Budapest) és a Menzies Aviation Hungary Kft. A két cég egy vállalatként biztosítja a földi kiszolgálást, az árufuvarozási és a lounge-szolgáltatásokat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A tranzakciót a versenyjogi hatóságnak még jóvá kell hagynia.

Az AS Budapest Zrt. 35 százalékos tulajdoni részesedést szerzett a Menzies Aviaton Hungary Kft.-ben. A társaság neve marad Menzies Aviaton Hungary Kft. – ismertette az MTI-vel az AS Budapest.

Az AS Budapest több nagy légitársaság földi kiszolgálója a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Tevékenységi körébe tartozik az utas-, légiáru- és repülőgép-kiszolgálás, de ellát repülésbiztonsági és egyéb reptéri szolgáltatásokat is, például a Skycourt Lounge üzemeltetését.

A Menzies Aviation Hungary Kft. komoly ügyfélkörrel, erős nemzetközi háttérrel rendelkezik anyavállalata, a Menzies Aviation révén, amely a világ legnagyobb reptéri földi kiszolgálója az országok, repülőterek és repülőgépek számát tekintve.

Nyilvánosan elérhető céginformáció szerint a Menzies Aviaton Hungary Kft. 2022-ben 6,8 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 3,4 milliárd forint után. Az adózott eredménye 2022-ben 392 millió forint volt, az egy évvel korábbi 472 millió forintos veszteséggel szemben.

Az Airport Service Budapest Zrt. 2023-ban 7,3 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt könyvelt el az előző évi 7 milliárd forinthoz képest, az adózás előtti eredménye tavaly 1 milliárd mínuszt mutatott az előző évi 692 millió negatív eredménnyel szemben.