Másfél milliárd forintos forgalmat jelentett le a BalázsKicks

IMG 6127
2024.06.20. 11:03
A BalázsKicks a tavalyi évet nettó 1 milliárd 517,7 millió forintos nettó bevétellel és 146,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta – derült ki Pachert Balázs cégének éves beszámolójából.

Tavaly debütált az RTL képernyőjén Pachert Balázs, aki a BalázsKicks megálmodója. A boltjában megfordult már Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, de azt is megírtuk, hogy amikor meglopták, a közösségi médiában kért segítséget.

Végül az egyik tolvaj meglett, aki nem is magyar állampolgár, sőt illegálisan tartózkodott az országban, majd a rendőrség segítségével a cipő is előkerült.

Az RTL beszámolója szerint Pachert Balázs cégének a sikere számain is meglátszik:

a BalázsKicks a tavalyi évet nettó 1 milliárd 517,7 millió forintos nettó bevétellel és 146,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta. Pachert Balázs emellett 163 millió forintos osztalék kivételéről döntött.

Érdemes arra is kitérni, hogy 2022-ben nettó 933,7 milliós értékesítés mellett 92,6 millió forintos adózott eredmény jött össze.

A céget Pachert Balázs 2021 novemberében alapította, három nappal 19. születésnapja után, 3 millió forint jegyzett tőkével.

Soha nem gondolta senki rólam, hogy valaha üzletelni fogok

– fogalmazott Pachert Balázs, a BalázsKicks tulajdonosa az Economx Business Talks konferenciáján még áprilisban.

Felidézte, hogy gyerekként egy turkálóban „kattant rá” az üzleti szellemre, pedig az első cipőjét annyiért adta el, amennyiért vásárolta, azonban azóta soha nem bukott egyetlen cipőn sem. A szülei nem segítették őt anyagilag, de azt engedték, hogy az üzlet akár a „suli rovására is menjen”.

(Borítókép: RTL Sajtóklub)