Eladták a Sziget Fesztivált szervező céget

2024.06.22. 11:26
A Sziget mögött álló céget veszi meg egy amerikai magántőkealap, több mint 600 milliárd forintért.

A KKR magántőkealap megvette a többek között a Sziget Fesztivál mögött is álló rendezvényszervező céget, írja a Világgazdaság. A Financial Times pénteki információi szerint

a vételár 1,3 milliárd angol font (ez átszámítva több mint 600 milliárd forint) lehet a Superstruct Entertainment nevű vállalkozásért,

amelynek rendezvényein tavaly mintegy 7 millió ember fordult meg.

A Superstruct a Sziget mellett több mint 80 fesztivált szervez szerte Európában és Nagy-Britanniában, többek közt hozzájuk köthető a németországi Wacken Open Air fesztivált, vagy a dán Tinderbox is.

A korábbi szervezők átadták a bizniszt az amerikaiaknak 

Két magyar fesztiválalapító és -szervező, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert korábban az Index műsorában, a Kibeszélőben beszéltek arról, hogy miként adták át a Szigetet a most felvásárolt Superstructnak.

Fülöp Zoltán akkor úgy fogalmazott a búcsúval, vagyis azzal kapcsolatban, hogy 2023-től már nem lesznek a legjelentősebb magyar fesztiválok alakítói:

Részünkről ez teljesen tudatos döntés volt.

A viszonyuk harmonikus és jó az új tulajdonostársainkkal, az itthon dolgozó stábtagokhoz is barátság fűzi őket, vagyis úgy búcsúztak el, hogy valójában nem csukták be az ajtót – hangzott el az adásban.