A világ legnagyobb metálfesztiváljára hívták az AWS-t

2018.05.12. 17:40

A ma este 9-től kezdődő Eurovíziós Dalfesztivál-döntőben a mi fiaink, az AWS is ott lesznek, ugrálós-kiabálós numetáljuk aránylag simán jutott be a legjobbak közé, hogy odacsapjanak az egy kaptafára írt diszkóslágereknek. A szavazás persze más tészta, mert lehetnek ők mesze a legjobbak, ha nem kapnak pontot a hagyományosan egymásra szavazó és a lapokat az esetek nagy többségébe előre leosztó nemzetektől, de ne legyen igazunk. Van viszont egy bejelentenivalónk is, még tegnapról, mégpedig ez:

Igen, kérem szépen, az AWS-t meghívták a Wacken Opean Air metálfesztiválra.

Siklósi Örs, a zenekar énekese még tegnap mondta az MTI-nek, hogy

  • bebizonyították, hogy a metál műfaja ebben a közegben is tud működni,
  • nagyon megtisztelő és óriási érzés, hogy más országokból sokan szavaztak rájuk,
  • bár a Viszlát nyár című dal nagyon személyes, és a szeretteink elvesztéséről szóló szövegét magyarul adják elő, de a tévénézők és a helyi közönség is tudhatja, miről szól, hiszen készítettek egy angol nyelvű verziót is,
  • a Wacken azzal kereste meg őket korábban, hogy csináljanak nekik egy videót, amelyben arra buzdítjuk a rockereket és a metálosokat, hogy szavazzanak rájuk, aztán a döntőbe jutás után  meghívták őket.

Ez csodálatos, olyan, mintha az Iron Maiden előzenekarnak hívta volna az AWS-t.

A Wacken tényleg nem piskóta dolog, az idei fellépők között ott lesz a Sepultura, Doro, a Dokken, a Danzig, a Judas Priest, a Nightwish, a Running Wild, a Clawfinger, a Dimmu Borgir és a Helmet is.

Az AWS huszonegyedikként lép színpadra ma este.