Nem érdekli a benzinkutakat a kormány felszólítása, tovább drágul az üzemanyag

2024.07.01. 12:21
Ismét emelkednek az árak a benzinkutakon. Kedden a benzin 2 forinttal, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 3 forinttal növekszik. Annak ellenére, hogy a nemzetgazdasági miniszter pénteken felszólította a kereskedőket, hogy a családok védelme érdekében térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához, és áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlaga alatti szintre.

Kedden a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is emeli a Mol, a holtankoljak.hu tájékoztatása szerint előbbit bruttó 2 forinttal, míg a gázolaj beszerzési árát bruttó 3 forinttal változtatják.

Így július 2-ától várhatóan az alábbi átlagárakon tankolhatunk a hazai benzinkutakon: 

  • a 95-ös benzinért 615,
  • míg a gázolajért átlagosan 633 forintot kell fizetni literenként.

Az utóbbi időszakban jelentősen emelkedtek az üzemanyagárak Magyarországon. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a folyamatra pénteken közleményben reagált:

A magyar családoknak többet kell fizetniük az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosainak: a benzin 4 forinttal, a gázolaj 18 forinttal drágább. Elfogadhatatlan és igazságtalan, hogy a magyar családok többet fizessenek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok lakosai.

A tárca a választások előtti időszakhoz hasonlóan felszólította a kereskedőket, hogy a családok védelme érdekében térjenek vissza a korábbi hónapok gyakorlatához, és áraikat mérsékeljék a szomszédos országok átlaga alatti szintre. Ugyanakkor szavainak nem lett hatása, hiszen szombaton is emelkedett a benzin ára.