2024. július 5. 18:00
Spanyolország
Németország
StuttgartArena Negyeddöntő
2024. július 5. 21:00
Franciaország
Portugália

A kisvállalkozások versenyképességét segítené a kormány új akcióterve

2024.07.02. 14:32
Nagy Márton egy keddi budapesti rendezvényen közölte, hogy szeptember végéig kisvállalkozásokat segítő akciótervet hirdet meg a kormány. A tárcavezető szerint ezzel a mikro-, kis- és közepes vállalkozások működése biztosabbá válhat.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) megvizsgálja a kisvállalkozások működési környezetét, és szeptember végéig versenyképességet segítő akciótervet hirdet meg számukra – mondta kedden, az Európai vállalkozásfejlesztési díj budapesti átadó ünnepségén a nemzetgazdasági miniszter.

Nagy Márton közölte, hogy az akcióterv kiterjed majd többek között

a vállalkozói hitelek kérdéskörére, a befektetések támogatására, a finanszírozási költségek csökkentésére vagy a vállalkozások digitális jelenlétére,

hiszen ma már a legkisebb vállalkozások sem nélkülözhetik az állandó online elérhetőséget.

A tárcavezető szerint az akcióterv hatására a mikro-, kis- és közepes vállalkozások nagyobb mértékben járulhatnak hozzá a magyar gazdaság teljesítményéhez, és biztosabbá válhat a működésük – írja az MTI.

Két terven is dolgozik a kormány

Ahogyan arról az Index hétfőn beszámolt, Nagy Márton közölte, hogy az első negyedévben újraindult a magyar gazdaság, a növekedés az Európai Unió élmezőnyébe tartozik. Annak érdekében, hogy a bővülés üteme tovább fokozódjon, és Magyarország idén 2,5 százalékos, jövőre 4,1 százalékos GDP-bővülést érjen el, a kormány döntésének megfelelően

A NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM SZEPTEMBER 30-IG KÉT ÚJ AKCIÓTERVET DOLGOZ KI A KKV-K HELYZETÉNEK JAVÍTÁSA, ILLETVE A TURISZTIKAI TELJESÍTMÉNY NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN.

Nagy Márton emlékeztetett arra, hogy a kis- és középvállalkozások adják a magyar gazdaság gerincét és tartópillérét. A kkv-k a hazai vállalkozások 99 százalékát teszik ki, és a foglalkoztatottak 72 százalékát alkalmazzák, ezzel több millió magyar család számára biztosítják a megélhetést.