2024. július 6. 18:00
Anglia
Svájc
Düsseldorf Arena Negyeddöntő
2024. július 6. 21:00
Hollandia
Törökország

Nincs megállás, tovább drágul az üzemanyag

2024.07.03. 14:07
Ismét emelkednek az üzemanyagárak a hazai kutakon, a benzin beszerzési ára bruttó 2 forinttal nő, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal fizetünk majd többet.

Újabb emelést tapasztalhatunk az üzemanyagárak tekintetében. Csütörtöktől a benzin beszerzési ára bruttó 2 forinttal emelkedik, míg a gázolajért bruttó 4 forinttal fizetünk majd többet – írja a holtankoljak.hu

A portál információi szerint a kutak áraiban az emelést nem biztos, hogy tapasztaljuk, mert „a piaci szereplők a nagykereskedelmi árváltozástól eltérően alakítják jelenleg a kutakon látható árakat”.

Amennyiben az áremelést érvényesítik, úgy július 4-tól várhatóan az alábbi átlagárakon tankolhatunk a hazai benzinkutakon: 

  • a 95-ös benzinért 618,
  • míg a gázolajért átlagosan 631 forintot kell majd fizetni literenként.

A kormány is beavatkozhat az üzemanyagárakba

Korábban beszámoltunk arról, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az ATV Híradónak úgy nyilatkozott, hogy „az üzemanyagárak ismét a szomszédos országok átlagára felett vannak, ezért szerdán a kormány napirendre tűzi a kérdést”.

Ennek érvényt fogunk szerezni – vagy úgy, hogy a kiskereskedők megértik, és nem játsszák ki ezt az elvárást, vagy úgy, hogy komoly szabályozói lépésekkel be fogunk avatkozni. Nem értjük ezeket az ármozgásokat, hiszen az elvárások, amelyek az elmúlt hónapban megszülettek, továbbra is fennállnak

– fogalmazott a tárca vezetője.