Norvégiában épített hidat a Duna Group

2024.07.05. 16:01
A skandináv országban két magyar cég közreműködésével készült acélszerkezetes átjáró, mely Trondheim két városrészét köti össze. A híd a helyi különleges előírásoknak is megfelel, hiszen korrózióvédelemmel is ellátták.

Június 20-án Trondheimben, Norvégia harmadik legnagyobb városában avatták fel a Duna Group által épített hidat – tájékoztatott a magyarepitok.hu. A cég több mint 400 tonnás átjárót állított Saupstad és Tiller városrészek között.

A Duna Group lengyelországi üzeme készítette az acélszerkezetekből álló hidat, melyben közreműködött a WKS Duna Polska Sp.z o.o. Az átjáró egy vasúti pálya és egy autóút felett ível át, mely megkönnyíti a már említett két városrész lakóinak munkába és iskolába járását.

Nemcsak a személygépjárművel közlekedők számára lett fontos a beruházás elkészülte, hanem a kerékpárosoknak és gyalogosoknak is, amit jól hangsúlyoztak az átadáskor egy versennyel. Ezen Idar Andersen profi országúti kerékpáros, valamint Michael Stilson, a norvég másodosztályban játszó labdarúgó vett részt.

Mire figyeltek oda az építők?

Maga a híd több mint 400 tonnát nyom, három nyílással rendelkezik, és összesen nyolc elemet tartalmaz, melyek 24 méter hosszúak, 6 méter szélesek, illetve három méter magasak, egyenként több mint 50 tonna súlyúak.

Az építménynek az európai acélszerkezetekre vonatkozó és a speciális norvég szabványoknak is meg kellett felelnie, hiszen a skandináv ország időjárási körülményei miatt három különböző festési rendszert alkalmaztak a korrózióvédelem érdekében.

A projekt sikeres megvalósítása igazolja a cégcsoportunk professzionalizmusát és innovatív megoldásait az acélszerkezetek területén

− írta zárásként összegzésében a Duna Group.