Egyszerűsítették az online állampapír vásárlását

2024.07.05. 14:33
A Magyar Államkincstár tájékoztatása szerint a befektetések egyszerűbb kezelése érdekében továbbfejlesztették online felületeiket. Több funkcióval bővült a WebKincstár és MobilKincstár alkalmazás, így már a rendszeres befektetési megbízásokat is rögzíteni lehet.

Az ügyfélkapus online számlanyitási szolgáltatás 2019-es bevezetése óta ma már a számlanyitások 70 százalékát, a megtakarításokkal kapcsolatos ügyeknek pedig közel 90 százalékát interneten intézik az ügyfelek. A Magyar Államkincstárnak 940 ezer értékpapírszámlával, illetve Start-számlával rendelkező ügyfele van – közölte az államkincstár.

Közölték: a WebKincstár és MobilKincstár felületein most bevezetett rendszeres befektetési megbízás rögzítésének lehetőségével például a havi rendszeres megtakarítások esetén a kincstár automatikusan elvégzi a befektetést, így nem kell minden alkalommal belépni a rendszerbe.

A kincstárban értékpapírszámlával rendelkező cégek számára bevezetett újdonság, hogy kettős aláírási jogosultsággal tudják kezelni online a befektetéseiket.

További új funkció, hogy egy QR-kód segítségével lehet banki alkalmazásokon keresztüli átutalást teljesíteni – írja az MTI. Az állampapír-vásárlást segítő információk, illetve dokumentumok is átláthatóbban és részletesebben érhetők el a felületeken.

A kincstár közleményében megjegyezte, hogy rendszerei biztonságosak, de a világszerte tapasztalható fokozott adathalász-tevékenységekre tekintettel új biztonsági funkciókkal is bővült a WebKincstár és a MobilKincstár. 

Például minden, a WebKincstáron rögzített terhelési tranzakciót egy SMS-ben kapott kóddal vagy Push-üzenettel kell megerősíteni, és minden, a WebKincstár vagy MobilKincstár felületen rögzített terhelési tranzakcióról SMS- vagy Push-értesítést küld a kincstár. Mindezek alapján a WebKincstár és Mobilkincstár továbbra is az egyik legmodernebb platform a hazai befektetési piacon – írták.