Óriásit lehetett kaszálni a Trump elleni merényleten

2024.07.14. 12:54
Az ázsiai devizapiacok reagálhatnak először a hétvégi merényletre, és bár extra volatilitásra van kilátás, ám a japán nemzeti ünnep bezavarhat a képbe – így értékelték a pénzpiaci szakértők a Donald Trump elleni, szombati merénylet tőzsdei hatását, azonban már egy győztest lehet is hirdetni: a bitcoin 60 000 dollár fölé emelkedett.

A hétvégén is forgó bitcoin vasárnapra 60 000 dollár fölé emelkedett, ami Trump kriptopárti álláspontját tükrözi – írja a Bloomberg, amit a Világgazdaság szúrt ki.

Az elemzés szerint a nyertesek közé kerülhetnek az úgynevezett Trump-kereskedéshez pozitívan kapcsolódó egyéb eszközök:

mint például az energetikai cégek, a magánbörtönök, a hitelkártya-társaságok és az egészségbiztosító cégek részvényei.

A kereskedők árgus szemmel figyelik majd a vámérzékeny kínai jüan és a mexikói peso árfolyamát is, amelyek már elkezdték beárazni az amerikai választást. Garfield Reynolds, a Markets Live ázsiai vezetője azt is kiemelte, hogy

az ázsiai devizapiacok reagálhatnak először a hétvégi merényletre, és bár extra volatilitásra van kilátás, ám a japán nemzeti ünnep bezavarhat a képbe.

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg. Egy másik ember viszont meghalt a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Trump elleni gyilkossági kísérletként kezeli az ügyet. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.