Könnyebben juthatnak nullaszázalékos hitelhez a kkv-k

2024.07.29. 17:41
A Technológia Plusz feltételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium a visszajelzésekre hallgatva könnyítette, valamint bővítette a jogosult vállalkozások körét is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleménye alapján kedvezményesebb lesz a Technológia Plusz hitelprogram a mikro-, kis- és középvállalkozások számára. A felmerült piaci igényekhez viszonyítva alakítottak a 155 milliárd forint keretösszegű, Európai Unió által társfinanszírozott program 0 százalékos, fix kamatozású hitelén.

A kkv-k már ügyletenként 5 millió forintot is igényelhetnek, a kötelező foglalkoztatotti létszám pedig egy főre csökkent. A meglévő ingatlanok átalakításának, bővítésének, felújításának költségei 50 százalékig elszámolhatóvá váltak, míg a beruházásokhoz szükséges készletbeszerzés 30 százaléka lesz leírható.

Azon kölcsönigénylőknek, akik már beadott kérelemmel rendelkeznek, de hiteldöntés még nem született, lehetőségük van arra, hogy visszavonják kölcsönkérelmüket, és a módosított termékparaméterek mellett újra benyújtsák.

A kormány és a Nemzetgazdasági Minisztérium igyekszik figyelni a piac igényeit a kkv-k fejlődése céljából – melyek közé már a hitel vonzatában is beletartoznak az építőipari vállalatok.