Szakszervezeti vezető: Itt az ideje, hogy a minimálbér átlépje a 300 ezer forintos lélektani határt

2024.07.30. 09:21
A magyar minimálbérek az átlagbér 50, de még a mediánbér 60 százalékát sem érik el, így Zlati Róbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke úgy gondolja, teljesen jogos a munkavállalók elvárása, hogy 10 százalék fölötti minimálbér-emelés legyen.

„Itt az ideje, hogy a magyar minimálbér jövőre átlépje a 300 ezer forintos lélektani határt” – véli Zlati Róbert, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, aki az ATV Start vendége volt.

A szakszervezeti vezető úgy gondolja, hogy a minimálbér-emelés egy nagy lépés lenne most, ráadásul a munkavállalók nagyon várják, hogy nagyobb, 10 százalék fölötti legyen az emelés. Úgy gondolja, hogy az emelés melletti másik, szakmaibb érv, hogy a magyar gazdaság nagyon rosszul teljesít az Európai Unióban. A minimálbér kérdésében is le van maradva Magyarország, így szerinte indokolt, hogy legyen egy jelentősebb emelés, hogy hazánk előrébb lépjen az összesítésekben.

Mint mondta, a munkáltatói oldal gyakran azzal próbálja hárítani a magasabb mértékű emeléseket, hogy az nem termelhető ki, és munkahelyek szűnhetnek meg annak a következtében, de Zlati Róbert szerint eddig ezek a felvetések még sohasem igazolódtak.

Hozzátette, hogy ezzel kapcsolatos adatokat nem látunk, hogy ilyen mértékű emelés milyen hatásokkal járna a magyar gazdaságra. Tárgyalás ugyan már volt a jövő évi minimálbérről, de konkrét számok még nem kerültek elő. Elmondása szerint fontos, hogy Magyarország megfeleljen az Európai Unióban biztosítandó megfelelő minimálbérekről szóló irányelvnek, hiszen a munkáltatók, a munkavállalók, a kormány közös feladata, hogy megfeleljünk ennek. 

Kiemelte, hogy a magyar minimálbérek sem az átlagbér, sem a mediánbér 50, de még a 60 százalékát sem érik el, így ez is egy erős indok az általuk javasolt 12,5 százalékos emelésre.

Szerinte az a lényeg, hogy a minimálbér tisztes megélhetést biztosítson, mivel ez az EU-s irányelv elvárása is, de ennek a mai magyar minimálbér jelenleg nem felel meg, fűzte hozzá. Bízik abban, hogy az elkövetkező időszakban a munkáltatókkal érdemben tudnak beszélgetni a témáról.