Újabb magyar vállalatot vásárolt fel a román futárszolgálat

2024.07.31. 14:55
Újabb magyarországi céget vásárol fel a romániai Sameday futárszolgálat – írja az economedia.ro a vállalat közleménye alapján.

A Sameday a Pactic csoportot vásárolja fel, a tranzakció megkapta az illetékes hatóságok jóváhagyását. A budapesti székhelyű Pactic egy integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalat, amely 2023-ban mintegy 3,5 millió kézbesítést bonyolított le.

„Hiszünk a határok nélküli kézbesítési szolgáltatásokban, amelyek ugyanazt a magas szintű élményt nyújtják az ügyfeleknek Romániában, Magyarországon és Bulgáriában. A Pactic csoport felvásárlása egy újabb lépés, amellyel megerősítjük pozíciónkat a régióban” − idézi az economedia.ro Lucian Baltarut, a Sameday vezérigazgatóját.

Ez a Sameday második magyarországi akvizíciója, áprilisban a Sprinter futárszolgálatot vásárolta fel. Az eMag csoporthoz tartozó Sameday 2020-ban jelent meg a magyar piacon, 2022-ben pedig kiterjesztette a szolgáltatásait Bulgáriára is. A cég 700-nál több Easybox csomagautomatát működtet Magyarországon.