Nagy a probléma a Dunaferr leányvállalatánál

2024.08.09. 17:50
Egyre több probléma van a Liberty Dunaújváros kohászata táján. Most a fizetésekkel van bajban a vállalat, a munkavállalók nem kapják meg időben a havi bérüket. A szakszervezet már levelet is írt.

Problémákkal küszködik a Liberty Dunaújváros. A Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet vezető képviselői arról kaptak tájékoztatást, hogy problémák adódtak a kifizetéssel – írja a duol.hu.

A szakszervezeti szövetség a Facebook-oldalán osztotta meg a munkavállalóknak írt levelét, amelyből kiderül: jelezték a munkáltatónak, hogy a Munka törvénykönyvében rögzített határidőknek megfelelően tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a munkavállalók időben megkapják fizetésüket.

A cég technikai hibára hivatkozik és türelmet, megértést kér

– írták.

Nem először fordult elő

Korábban már megírtuk, hogy a helyzet egyáltalán nem javul a Libertynél, a bérek már júliusban is késve érkeztek a bankszámlákra.

„A helyi szervezetünkkel közösen minden követ megmozgatunk, hogy a helyzet javuljon. Foglalkozik az üggyel az európai és a világszervezetünk is” – írták a közösségi oldalon.

A szakszervezet közölte, hogy a Szövetségi Tanács döntésének megfelelően levélben tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt, Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, Czomba Sándor foglalkozáspolitikáért felelős államtitkárt, Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkárt, valamint Bánki Eriket, a Gazdasági Bizottság elnökét a Dunai Vasműben történtekkel kapcsolatban.

Az Indexen nemrég megírtuk, hogy felfüggesztették a gőz- és melegvíz-szolgáltatást a Dunarolling Dunai Vasmű Kft. és a Dunai Furnace Dunai Vasmű Kft. részére a Liberty kérésére. Az egykori Dunaferr leányvállalatánál, a felszámolás alatt lévő ISD Power Kft.-nél augusztus 1-től szűnt meg a gőz- és melegvíz-szolgáltatás.