Vizsgálatot indítottak a Szentkirályi ellen, a vállalat nem érti, hogy miért

2024.08.13. 17:19
A Szentkirályi Magyarország nem kapott információt arról, a Gazdasági Versenyhivatal miért döntött most úgy, hogy mégis elindítja az eljárást. A vállalat közleménye szerint a mostani eljárás túlnyomórészt a Szentkirályi Magyarországnak egy 2019-es kommunikációs kampányában használt, fenntarthatósággal kapcsolatos állításait vizsgálja.

A hétfőn napon a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) sajtóközleményben jelentette be, hogy eljárást indított – több más szereplő mellett – a Szentkirályi Magyarország Kft. ellen, fogyasztók megtévesztésének gyanúja miatt.

A vállalat keddi sajtóközleménye szerint a mostani eljárás túlnyomórészt a Szentkirályi Magyarországnak egy 2019-es kommunikációs kampányában használt, fenntarthatósággal kapcsolatos állításait vizsgálja. A kampányunkat a GVH már 2020-ban megvizsgálta, és akkor azt állapította meg, hogy a versenyfelügyeleti eljárás elindításának feltételei nem állnak fent.

A Szentkirályi Magyarország nem kapott információt arról, a GVH miért döntött most úgy, hogy mégis elindítja az eljárást az 5 évvel ezelőtti kampányunk kapcsán, illetve korábbi döntésük ellenére

– írták a közleményükben, majd kiemelték, hogy most is maximálisan együttműködik a GVH-val, és minden fontos információt megadnak a hivatal számára. Majd aláhúzták, hogy a Szentkirályi Magyarország mindig kiemelt figyelmet fordított a jogszabályi környezetnek való maradéktalan megfelelésre, a vállalatra és annak tevékenységére vonatkozó szabályozások betartására, és a hatóságokkal történő szoros együttműködésre.

„A vállalat határozottan elítéli a fogyasztók megtévesztését és a zöldre mosás vagy greenwashing minden formáját, és elkötelezett az iparág fenntarthatóságának előmozdítása mellett, amelyet gyakorlati törekvéseivel is folyamatosan támogat” – zárták a közleményüket.