Nagy bejelentést tett a világ egyik legnépszerűbb virtuális bankja

2024.08.16. 18:38
A világszerte több mint 45 millió ügyféllel rendelkező Revolut megállapodásokat kötött egy vezető technológiai befektetői csoporttal, hogy 45 milliárd dolláros értékelés mellett másodlagos részvényeladással likviditást biztosítson az alkalmazottaknak.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, átlépte a 1,5 millió felhasználót Magyarországon a Revolut, amely a további növekedés mellett folyamatosan érkezik új termékeivel, szolgáltatásaival, hogy a hagyományos nagybankokat is versenyre kényszerítse. Ezúttal viszont nem a felhasználók, hanem a befektetni vágyók örülhetnek a neobank bejelentésének.

A világszerte több mint 45 millió ügyféllel rendelkező globális fintech olyan megállapodásokat írt alá egy vezető befektetői csoporttal, a Morgan Stanley-vel, amelynek köszönhetően másodlagos részvényeladással likviditást biztosít alkalmazottainak. Ennek következtében a céget 45 milliárd dollárra értékelték, amivel a Revolut megerősítette pozícióját Európa legértékesebb technológiai magánvállalataként.

Ez az értékelés jelzi a cég által elért jelentős pénzügyi eredményeket az elmúlt negyedévekben, valamint a stratégiai célok megvalósításában elért célokat. A Revolut 2023-ban 2,2 milliárd dolláros bevételt (95 százalékos növekedést az előző évhez képest) és 545 millió dolláros rekord adózás előtti eredményt jelentett. A vállalat 2024 első félévében ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, és 80 százalék feletti éves bevételnövekedést, valamint javuló profitabilitást regisztrált. A Revolut jelenleg 19 piacon a leggyorsabban növekvő pénzügyi alkalmazás, és 2024 végére várhatóan átlépi az 50 milliós ügyfélszámot. Ez annak is köszönhető, hogy idén a vállalat banki engedélyt szerzett Mexikóban és az Egyesült Királyságban is.

Örülünk, hogy lehetőséget biztosíthatunk alkalmazottainknak, hogy a vállalat közös sikerének előnyeit kihasználhassák.

Az ő kitartó munkájuk, innovációjuk és odaadásuk az, aminek köszönhetően Európa legértékesebb magántulajdonú technológiai vállalatává váltunk. Izgatottan várjuk továbbá, hogy több új befektetővel is társulhassunk, akik osztják a víziónkat, miközben folytatjuk az utunkat, hogy újrafogalmazzuk a banki tájképet, ahogyan eddig ismertük” – fogalmazott közleményükben a bejelentéssel kapcsolatban Nik Storonsky, a Revolut vezérigazgatója.

Nagy meggyőződéssel hiszünk a Revolut küldetésében, hogy világszerte demokratizálja a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

A Revolut bizonyítottan képes több tucatnyi piacra kiterjedő skálázódásra, ami a csapat elkötelezettségét bizonyítja a terméksebesség, a pénzügyi befogadás és a pénzügyi innováció iránt. Nik és csapata irányítása alatt a Revolut a pénzügyi szolgáltatási környezet bonyolult világában navigálva egy lenyűgöző termékcsomagot tudott nyújtani, ami megfelel a gyorsan növekvő ügyfélkör igényeinek. Alig várjuk, hogy támogatni tudjuk a Revolutot abban, hogy továbbra is hozzájáruljon a globális bankszektor átalakításához” – tette hozzá Philippe Laffont, a Coatue alapítója és portfóliómenedzsere.