Ennek sokan nem fognak örülni: drágul a Netflix

2024.08.20. 12:19
A Netflix ismét nehéz döntésre szánta el magát: szeptembertől emelkednek a streamingszolgáltató árai. A vállalat e-mailben értesítette előfizetőit, hogy az alapcsomag 400 forinttal, a standard díjcsomag 500, míg a prémiumcsomag 600 forinttal drágul.

E-mailben értesítette előfizetőit a Netflix streamingszolgáltató, hogy szeptembertől megemeli szolgáltatásai árát – írja a Pénzcentrum.

Miközben áprilisban a standard Netflix-előfizetés még csak 3490 forint volt, 2024. szeptember 19-ei dátummal ez 3990 forintra növekszik. A standard előfizetés egyszerre 2 darab eszközön használható streamelésre és letöltésre, a korlátlan filmnézés és letöltés a HD-minőségre is vonatkozik.

A prémiumdíjcsomag ára is változik. A Netflix legdrágább csomagja eddig 4490 forintba került havonta, azonban szeptembertől már 5090 forintot kell érte fizetni. A streamingszolgáltató prémiumcsomagja egyszerre 4 darab eszközön használható streamelésre és letöltésre, ám ennél a csomagnál már ultra HD-minőség is jár a szolgáltatáshoz.

Az alapcsomagnak számító Basic Netflix-előfizetés keretében egyszerre 1 darab eszközön használható streamelésre és letöltésre (a Netflix-előfizetés-regisztrációhoz 1 profil tartozik), ám korlátlanul nézhető vele minden film és sorozat, de nem HD/ultra HD-minőségben. Az alap Netflix-előfizetésért 2490 forintot kellett kiadni eddig, de szeptembertől 2890 forintra módosítják az árát.

A Netflix az újonnan regisztrált ügyfelek részére változatlanul biztosítja az 1 hónapos ingyenes próbaidőszakot: ha nem vagyunk elégedettek a szolgáltatással, a próbaidő végén ingyenesen visszamondható a Netflix-előfizetés – ellenben ha úgy döntünk, hogy megtartjuk a szolgáltatást, a Netflix a hónap első napjaiban automatikusan levonja a bankszámlánkról a választott Netflix-előfizetési csomaghoz tartozó havi díjat.